Desfasurarea unui curs de balet



De fiecare dată, ora incepe cu o încalzire la sol, fără de care cursul de balet nu se poate desfășura (întrucat previne eventuale luxații, intinderi de ligamente, accidente). Elevul capată flexibilitate, elasticitate, se intăresc articulațiile, se dezvoltă forța musculară, invață mișcari și exerciții noi ce țin de echilibru și control asupra corpului. După ce se incalzesc bine încheieturile mâinilor, genunchi, glezne, spate, cursul continuă cu partea a 2 a și anume Studiul la bară. Se insista mult pe poziția corectă a corpului, răsucirea genunchiilor in exterior, vârfuri întinse, expresivitatea brațelor și întelegerea fundalului muzical . Se invață combinații de exerciții cum ar fi : Plie, Battement Tendu,  Rond de jambe , Fondue, Adagio, elemente de mobilitate și echilibru pe care le execută cu sprijin la bară, pe anumite fundaluri de muzică clasică .

Partea a 3 a, constă de obicei în învățarea unor exerciții în centrul sălii, coordonare și orientare în spațiu, pași de legatură ,exerciții pe diagonala,exercitii in linie, coloana, cerc, semicerc, formație sau exercitii pe numaratoare ,elemente de forța și echilibru, sărituri cu dificultate scăzuta, mici coregrafii sau variații care, ulterior sunt puse cap la cap in alcatuirea unor dansuri !

Ora de balet se incheie cu un "Reverence", un salut ceremonios, care se execută prin înclinarea ușoară a bustului şi îndoirea genunchilor care exprimă , respect și multumire faţă de persoana căreia ne adresăm !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu